De hunebedden


Diever staat bekend om zijn hunebedden. Deze mogen dan ook niet ontbreken op de site. Ze liggen relatief dicht bij de camping waardoor ze zo mee genomen kunnen worden in een ommetje waarna je binnen een mum van tijd het centrum van het dorp binnen wandelt of fietst.

Het hunebed van Diever vind je iets ten noordoosten van het Diever. Het hunebed bestaat uit een serie zwerfkeien en 6 dekstenen. Hiervan zijn er 2 ongewoon groot. Bij het hunebed van Diever krijg je direct bewondering voor onze prehistorische voorvaderen. Sommige keien wegen wel 20 ton. Hunebedden deden dienst als grafkelders.

Schaapskooi


In de omgeving van Diever zijn meerder schaapskuddes. Je vindt ze o.a. in Havelte, Ruinen en Lhee. Het is een mooi tafereel om aan het eind van de middag de schapen thuis te zien komen naar de schaapskooi. Vooral in de lammertijd.

Fietsen in de omgeving


De camping is gelegen tussen “Het Drents-Friese Wold” , “Het Dwingelderveld” , “Het Ooster- en Wester zand” en “Het Holtingerveld”.

Kortom, genoeg mogelijkheden om prachtige fietstochten en wandelingen te maken door mooie bossen, heidevelden, langs vennetjes.

Als het mee zit ziet u een kudde grazende spaanse koeien met hun kalveren achter één van de omheiningen.

Shakespeare theater


Belangrijke mededeling

Als bestuur hebben we besloten dit jaar vanwege de coronacrisis geen voorstellingen te spelen en het volledige jubileumprogramma door te schuiven naar volgend jaar. Gezien de omstandigheden is het niet meer mogelijk het programma uit te voeren.

Bezoekers die reeds toegangskaarten hadden gekocht en/of gereserveerd, ontvangen binnenkort persoonlijk bericht van dit besluit.

WhatsApp OldenDiever
Verzenden via WhatsApp